Een parel in de randstad

 • Ze houdt van het cultureel erfgoed en bezoekt regelmatig oude kastelen, maar vindt Duivenvoorde het mooiste kasteel in de omgeving. En hoewel ze pas een paar maanden op het kasteel werkt, voelt ze zich nu al helemaal thuis. Maak vandaag kennis met Hanneke, die zich inzet voor het nieuwste project van het Restauratiefonds Duivenvoorde: “Doordat het kasteel nog bewoond is, blijft de bijzondere, adellijke sfeer op het kasteel en landgoed behouden. Geweldig!”

  Hanneke Gijsbertse werkt sinds maart jl. voor Kasteel Duivenvoorde. Hier houdt ze zich, samen met anderen, bezig met de communicatie rondom het project ‘Laat Schelfhout op Duivenvoorde‘ blijven. Het opstellen van een communicatieplan, flyers maken en media informeren behoren tot haar werkzaamheden. Maar niet alleen achter de schermen is Hanneke actief. Hanneke: “Ook tijdens evenementen op het kasteel enthousiasmeer ik, met andere vrijwilligers, bezoekers om ‘vriend van Duivenvoorde’ te worden.”

  Hanneke heeft een achtergrond in de wereld van communicatie. Hoe komt ze dan op Duivenvoorde terecht? Hanneke: “Ik houd erg van het cultureel erfgoed, zoals kastelen en oude dorpen en steden. Kasteel Duivenvoorde vind ik het mooiste kasteel in de omgeving; een parel in de randstad. En doordat het nog bewoond is, is het meer dan een monument en museum. Daarom heb ik me aangemeld als vrijwilliger. Iedereen hier zet zich voor meer dan 100% in voor Duivenvoorde. Het is fijn om daar een steentje aan bij te kunnen dragen.”

  Op dit moment is Hanneke dus druk met het nieuwste project van het Restauratiefonds Duivenvoorde: ‘Laat Schelfhout op Duivenvoorde blijven’. Hanneke vertelt: “Dit jaar heeft Duivenvoorde de unieke kans om het prachtige winterlandschap ‘Schaatsers bij een Hollandse stad’ van Andreas Schelfhout terug te laten keren op het kasteel. Dankzij de welwillendheid van de huidige eigenaar hangt het er nu tijdelijk in bruikleen. En we zetten alles op alles om Schelfhout op Duivenvoorde te laten blijven!”

  Maar waarom is het dan zo belangrijk dat de Schelfhout op Duivenvoorde blijft? Hanneke: “Deze Schelfhout was ooit onderdeel van de collectie Steengracht van Duivenvoorde. Dit is dé kans om het terug te kopen. Het monumentale Hollandse wintertafereel heeft prachtige details en zal zeker de favoriet van het publiek worden. Wanneer Duivenvoorde het werk aankoopt, blijft het schilderij in openbaar Nederlands kunstbezit en daarmee dus zichtbaar voor het publiek. Wie de actie wil steunen, krijgt als dank daarvoor leuke tegenprestaties, zoals gratis rondleidingen, mooie kaartensets of het prachtige jubileumboek. Dus doen!”

  De actie steunen? Dat kan via: https://www.voordekunst.nl/projecten/3265-laat-schelfhout-op-duivenvoorde-blijven. Direct geld overmaken naar Duivenvoorde kan ook, op rekening IBAN: NL40INGB0007840101 t.n.v. Stichting Duivenvoorde te Voorschoten o.v.v. Restauratiefonds.

  Deel deze pagina