De bloemenmeisjes van Duivenvoorde

 • Als je wel eens op kasteel Duivenvoorde bent geweest, heb je ze vast wel gezien: de prachtige bloemstukken die iedere kasteelkamer karakter geven. Wist je dat deze boeketten iedere week worden samengesteld door onze eigen 'bloemenmeisjes'? En dat deze bloemen rechtstreeks uit onze eigen kasteeltuin komen?

     

  Iedere dinsdag in het zomerseizoen gaan ze fanatiek aan de slag; deze vrijwilligers van kasteel Duivenvoorde. ’s Ochtends vroeg duiken ze de kasteeltuin in, om vervolgens met volle bloemenmanden terug te keren naar het kasteel. Manden met de meest mooie en kleurrijke bloemen. En deze worden dan vaak nog aangevuld door bloemen van de plaatselijke bloemist.

  De bloemen worden vervolgens gesorteerd op kleur en dan kan het creatieve proces beginnen. De dames maken de meest mooie creaties, van bescheiden boeketjes tot grootse en kleurrijke bloemstukken. En wie denkt dat de bloemstukken willekeurig worden gemaakt heeft het mis; voor iedere kasteelkamer hebben de dames wel een andere creatie in gedachten.

  En dan, als alle kasteelkamers voorzien zijn, kan iedereen in het kasteel weer genieten van heerlijke verse bloemen en de prachtige stillevens die daar vaak mee gepaard gaan. De bloemen geven iedere kasteelkamer karakter. En voordat de bloemen beginnen te hangen is het vaak alweer dinsdag, en zijn de bloemenmeisjes al lang weer bezig met nieuwe creaties.

  Deel deze pagina