Terugblik Dag van het kasteel

 • Wie erbij was heeft het met eigen ogen kunnen zien: de Dag van het kasteel was een groot succes! Directeur van Duivenvoorde Annette de Vries: “Het beloofde al een mooie dag te worden, maar dat we een recordaantal van 1300 bezoekers mochten ontvangen hadden we niet verwacht!” Lees hier verder voor een kort sfeerverslag.

  Traditioneel wordt op tweede pinksterdag de Dag van het kasteel gevierd. Een landelijk evenement waarbij vele landgoederen en buitenplaatsen in heel Nederland toegankelijk zijn voor het publiek. Ook kasteel Duivenvoorde opende gisteren haar poorten en had met een unieke, zomerse publiekspicknick in de kasteeltuinen een heuse primeur!

  De luxe picknickmanden, die bezoekers vooraf konden bestellen, vielen erg goed in de smaak. “Er is veel vraag naar”, vertelde Claire van Dijk van House of Lords Catering. Het was voor het eerst in de geschiedenis van Duivenvoorde dat er een picknick werd georganiseerd in de kasteeltuinen. Een bezoeker die op dat moment met zijn gezin van de picknick aan het genieten was, vulde aan: “De picknick is een goed initiatief; de dag is erg geslaagd. Ik ben blij dat we hier vandaag zijn!”

  Daarnaast waren er nog tal van andere activiteiten. Zo vertelde een historische verhalenverteller de prachtigste sprookjes en werd er live middeleeuwse muziek gemaakt door de twee dames van Tarantella: “Wij verzorgen Middeleeuwse en Keltische muziek, en vertellen mensen over onze middeleeuwse instrumenten.” Ook waren er voor kinderen speciale speurtochten op het landgoed. Twee kinderen vertelden enthousiast: “We moesten overal zoeken of we verschillende plaatjes in het park konden herkennen!”

  Directeur Annette de Vries kijkt met een tevreden gevoel terug. “We hebben veel enthousiaste mensen mogen ontvangen, waaronder veel families met kinderen. De georganiseerde picknick, de verhalenvertelster en het gezelschap dat middeleeuwse muziek ten gehore bracht, droegen zeer bij aan de landelijk gastvrije sfeer van Duivenvoorde. Een geslaagde dag met een recordaantal bezoekers van 1300: geweldig!”

   

  Deel deze pagina