Filmimpressies Duivenvoorde

 • Tentoonstelling Upstairs Downstairs 16 april t/m 29 oktober 2016

   

  Ontwikkeling bezoekerspaviljoen op het landgoed

   

  Landschapspark Duivenvoorde - in volle glorie hersteld

   

  Adellijke familieportretten op Duivenvoorde


  Op YouTube vindt u ook nog andere video's van en over Kasteel Duivenvoorde. Deze vindt u hier. 

   

   

  Deel deze pagina

 

Adellijke huizen als Duivenvoorde vertellen een verhaal. Een verhaal over het leven upstairs en downstairs van de adellijke bewoners en het dienstdoende personeel. Voor Duivenvoorde zijn dat rond 1900 de families Steengracht en Schimmelpenninck van der Oye. Hun aanwezigheid is nog steeds voelbaar. Aan de hand van het interieur en de collectie van Duivenvoorde brengt de tentoonstelling Upstairs, downstairs het ‘leven van toen’ tot verbeelding.

 

 

 

 

 

 

Een brede coalitie van gemeente, ondernemers en bewoners van werkt aan het vergroten van de aantrekkelijkheid van Voorschoten. Voor inwoners én bezoekers. Kasteel Duivenvoorde zal daarbij een belangrijke rol spelen door middel van een bijzonder bezoekerspaviljoen op het landgoed.

 

 

 

 

 

 

 

 

De afgelopen jaren is met grote zorgvuldigheid gewerkt aan de uitvoering van het parkherstelplan Duivenvoorde van landschapsarchitect Michael van Gessel. Het resultaat is fantastisch: herstel van natuurlijke vitaliteit, van oude zichtlijnen & contouren en van eeuwenoude allure. Ook biedt het park meer wandel- en verblijfsmogelijkheden voor de bezoeker. Door: Jacques van Herten. Dronebeelden: PhotoDrone (www.photodrone.nl).

 

 

 

 

 

 

De tentoonstelling "Adellijke familieportretten op Duivenvoorde" was van 18 april 2015 tot en met 24 oktober 2015 te zien op kasteel Duivenvoorde in Voorschoten.