Fietsroutes

 • Gelegen tussen de duinen in het westen en het polderlandschap in het oosten, beslaat Landgoed Duivenvoorde een totale oppervlakte van 262 hectare weidegrond, bos en tuin. Het landgoed ligt als een groene oase verscholen in een sterk verstedelijkt gebied tussen Leiden en Den Haag. In het gebied zijn legio mogelijkheden om te fietsen en te wandelen.

  Diverse bewegwijzerde fietsroutes brengen u langs Duivenvoorde. In het algemeen geldt dat de knooppunten 84, 87, 88, 90 en 93 u het dichtst bij Duivenvoorde brengen. Daarnaast kunt u één van onderstaande themaroutes volgen:

  Kunstfietsroute
  Een prachtige landelijke fietsroute rondom Voorschoten, Leidschendam en Leidschenveen met plekken die als inspiratiebron gediend hebben voor kunstenaars. Met de kunstwerken in de routebeschrijving is de schoonheid van dit gebied goed te ontdekken. Dit was het werkgebied van kunstenaars als Jan Steen, Jan van Goyen, Willem Roelofs en Constant Gabriël. De fietsroute downloadt u hier (pdf). 

  De fietsroute is 26 km lang en start bij station Voorschoten. De route is daarom ook erg geschikt voor mensen die niet in de omgeving wonen; zij kunnen met de trein naar station Voorschoten en daar OV-fietsen huren. Kasteel Duivenvoorde ligt bijna op het einde van de route, ideaal dus om de fietstocht er te eindigen met een rondleiding door het kasteel of lunch in de Hof van Duivenvoorde.

  Fietsen rondom Kasteel Duivenvoorde
  NBTC Holland Marketing en het Landelijk Fietsplatform hebben Fietsen rondom Kasteel Duivenvoorde ontwikkeld; een eerste fietsroute in een nieuwe reeks over Kastelen en Buitenplaatsen. De fietsroute downloadt u hier (pdf).

  De fietsroute duurt ca. 2,5 uur (33 km) en start en eindigt op de parkeerplaats van Kasteel Duivenvoorde. Het Landelijk Fietsplatform is betrokken bij de ontwikkeling van de fietsroute. De route verbindt Duivenvoorde onder andere met Museum en Landgoed Voorlinden en Buitenplaats Huygens’ Hofwijck. 

  Kastelenroute
  Speciaal ter gelegenheid van de Dag van het kasteel zijn er in 2016 schitterende fietsroutes ontwikkeld die u langs de mooiste kastelen en buitenplaatsen brengen. De fietsroute Voorschoten – Wassenaar (ca. 20 km) leidt u o.a. langs Kasteel Duivenvoorde, Buitenplaats Berbice en Huize de Paauw. De route downloadt u hier (pdf).

  Fietsnetwerk.nl
  Kasteel Duivenvoorde heeft knooppunt nummer 840 en is live met een presentatie op fietsnetwerk.nl: knooppunt Kasteel Duivenvoorde. Er worden 4 fietsroutes in de buurt getoond. De komende tijd zullen hier nog een aantal routes bijkomen.

  Zuid-Hollands Landschap
  Het Zuid-Hollands Landschap heeft een fietsroute van 32 km samengesteld rondom Leiden: de Knooppunt Leiden route. Aan de zuidkant wordt Voorschoten doorkruist. Wanneer u bij knooppunt 57 rechtsaf slaat en de Veurseweg infietst, bereikt u na circa 2 kilometer aan uw rechterhand landgoed Duivenvoorde.

  Nederland Fietsland
  Nederlandfietsland.nl presenteert de Koninklijke fietsroute Langs paleizen, landgoederen en kastelen. Wanneer u bij knooppunt 88 de Horstlaan vervolgt, ligt aan uw rechterhand landgoed Duivenvoorde. De ingang bereikt u via de Veurseweg.

  Een mooie fietstocht langs de Vliet is Historische vaarwegen en oud-Hollandse steden. Wanneer u bij knooppunt 94 linksaf de brug oversteekt en de Kniplaan uitfietst, bereikt u aan het eind bij knooppunt 93 landgoed Duivenvoorde.

  Route.nl
  Deze zoekmachine geeft tal van suggesties voor wandel- en fietsroutes in de omgeving van Voorschoten. Voor alle mogelijkheden geldt dat de knooppunten 84 , 87, 88, 90 en 93 u het dichtst bij Duivenvoorde brengen.

  Deel deze pagina
Adres

Landgoed Duivenvoorde
Laan van Duivenvoorde 4
2252 AK Voorschoten

U kunt uw fiets parkeren op de parkeerplaats (tegenover de opzichterwoning) en het park vanaf daar te voet ontdekken. In het park mag niet gefietst worden.