Schoolbezoek

 • Schoolrondleiding

  Wilt u graag met een (grote) groep kinderen een rondleiding door het kasteel? Dat is mogelijk tijdens het museumseizoen (14 april t/m 26 okt. 2018).

  Kasteelbewoners!
  Speciaal voor de groepen 6 en 7 van de basisschool is er de rondleiding 'kasteelbewoners!'. Tijdens dit interactieve programma gaan de kinderen met de gids op avontuur door het kasteel. Ze maken kennis met Watergeus Arent en ontdekken hoe het kasteel door de bewoners is bewoond en gebruikt.

  Tijdens deze rondleiding gebruiken de kinderen bijna al hun zintuigen; hun ogen en oren natuurlijk, maar ook hun handen en zelfs hun neus! De rondleiding eindigt op de kinderzolder waar de kinderen van alles kunnen doen: echte voorwerpen bekijken en vasthouden bijvoorbeeld, of een schilderij naspelen.

  Voor wie:            groepen 6 en 7
  Maximaal:          15 leerlingen
  Wanneer:           op aanvraag (via activiteiten@kasteelduivenvoorde.nl  of 071-5623783) tijdens  
                            museumseizoen
  Duur:                  75 minuten
  Kosten:              €5,- per persoon

  TIP: eind mei 2018 gaat de Lidl Museumactie weer van start. Dat betekent dat u voor €1,- p.p. toegang krijgt tot Kasteel Duivenvoorde. Deze actie kunt u ook gebruiken voor een klassenrondleiding!

  Lesbrief

  Er is een lesbrief beschikbaar die u en uw leerlingen voorbereidt op het bezoek aan Kasteel Duivenvoorde. Zo wordt het bezoek leerzamer en leuker!

  De lesbrief:
  - is lesstof vervangend en sluit aan bij de kerndoelen 34, 37, 44, 47, 51, 52, 53, 54, 55 en 56
  - bevat suggesties voor filmpjes, creatieve opdrachten en gespreksonderwerpen als voorbereiding op en verwerking van het bezoek aan het kasteel, en
  - is overzichtelijk en flexibel opgezet: bestaat uit losse modules van wisselende omvang, zodat ze op eigen tijd en in willekeurige volgorde kunnen worden ingezet.

  De lesbrief is op te vragen bij Merel IJsbrandy – activiteiten@kasteelduivenvoorde.nl

  Deel deze pagina
Contact

Kasteel Duivenvoorde
Laan van Duivenvoorde 4
2252 AK VOORSCHOTEN

T: 071-561 37 83
E: activiteiten@kasteelduivenvoorde.nl