Bezoek Duivenvoorde (incl. audiotour)

 • Bezoek het huis met de gloednieuwe audiotour. De geschiedenis van achthonderd jaar familiehuis wordt op een heel bijzondere manier verteld door leden van de verschillende families die in de loop der eeuwen op het kasteel hebben gewoond. Arent van Wassenaer van Catwijck vertelt over de 5 eeuwen bewoning door de familie van Wassenaer en Jan Steengracht van Oostcapelle neemt u mee door de verhalen van 2 generaties Steengracht. Ludolphine en Alexander Schimmelpenninck van der Oye vertellen in de tour op intieme wijze over hun familieherinneringen.

  Laat u in eigen tempo meenemen langs de hoogtepunten uit achthonderd jaar familiebewoning. Droom weg bij de verhalen over reizen, de uitzonderlijke collecties boeken en wapens en hoor alles over een verboden liefde en over de aanleg van het omringende park en groen. Voor families is er de speciale familietour. Met een koffertje vol bijzondere spullen en leuke opdrachten in de hand ga je met deze ‘doorgeef-tour’ op pad door het kasteel.  

  Tickets

  Via de webshop

  Het is verplicht uw tickets voorafgaand aan uw bezoek aan te schaffen in onze webshop. Na betaling (iDEAL) worden de tickets (in pdf) naar uw e-mail gestuurd. U kunt deze tickets printen of op uw smartphone tonen aan de entree van het park. Mocht u ondanks een succesvolle betaling geen tickets hebben ontvangen kijk dan even in uw spamfolder of ongewenste post. Voor deze activiteit kunt u gebruik maken van een museumkaart, ICOM-kaart of andere kortingskaart of -voucher. 

  Tarieven

  Volwassene € 13,50
  Kind 5 t/m 17 jaar  € 6,50
  Kind 0 t/m 4 jaar € 0,-
  Museumkaart volw. € 0,-
  Museumkaart jeugd € 0,-
  ICOM-kaart € 0,-
  Vereniging Rembrandt € 0,-
  Vriend van Duivenvoorde - voucher € 0,-


  Rondleidingen en lezingen

  Word u toch liever rondgeleid? Iedere vrijdag en zaterdag vindt er om 13.30 uur een historische tuinrondleiding plaats. Hoor alles over het ontstaan van het prachtige park, de bijzondere rijtuigen en unieke verhalen over het gebruik van het landgoed door de bewoners van Duivenvoorde. Tickets voor de historische tuinrondleiding koopt u vooraf in onze webshop.

  Natuurlijk is het ook mogelijk een exclusieve rondleiding of lezing te reserveren voor uw eigen gezelschap. Of wat dacht u van een speciale themarondleiding over bijvoorbeeld de uitzonderlijke collectie boeken, porselein of familieportretten gegeven door de conservator of een van onze deskundige gidsen. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen via sales@kasteelduivenvoorde.nl of 071-5623783.

   

  Deel deze pagina
Andere activiteiten
 • Historische tuinrondleiding
  29-10-2021

  Landgoed Duivenvoorde kent vele ‘verborgen verhalen’, die kleur geven aan de bijna achthonderd jaar bewonersgeschiedenis en adellijke wooncultuur...

Tags