Kasteelrondleiding

Ontdek het verhaal van acht eeuwen Duivenvoorde
 • Iedere vrijdag en zondag om 11.30 uur kunt u een rondleiding door het kasteel volgen. Iedere zondag om 11.00 uur kunt u zich laten onderdompelen in de uitzonderlijke verzameling portretten. Tijdens beide rondleidingen laten onze deskundige gidsen u kennismaken met het bijzondere verhaal van bijna achthonderd jaar Duivenvoorde.

  Stap terug in de tijd
  Duivenvoorde is een uniek kasteel en landgoed waarvan de wortels teruggaan tot in de 13de eeuw. Omdat Duivenvoorde in de loop der eeuwen nooit is verkocht, maar altijd is vererfd, is de bijzondere bewonersgeschiedenis nog tastbaar in het kasteel. Stap terug in de tijd en ervaar het zelf tijdens een van onze rondleidingen die u meevoeren door de veertien historische vertrekken uit de zeventiende tot negentiende eeuw!

  Portretten
  Van kolossale pruiken tot kleurrijke jurken, en van lange baarden tot ingetogen blikken. De portretten van Duivenvoorde laten zich lezen als een soort fotoalbum. Ze vertellen het verhaal van bijna achthonderd jaar familiegeschiedenis en zijn ook nog eens prachtig om naar te kijken en te vergelijken! Iedere zondag om 11.00 uur staat de rondleiding in het teken van deze uitzonderlijke portrettengalerij.

  Praktische informatie
  U kunt iedere vrijdag en zondag om 11.30 uur een rondleiding door het kasteel volgen. De portrettenrondleiding vindt iedere zondag plaats om 11.00 uur. De rondleidingen duren ca. 1 uur en zijn geschikt voor jong en oud (vanaf 6 jaar).  

  U kunt zich ook met uw eigen gezelschap exclusief laten meevoeren door achthonderd jaar bewonersgeschiedenis. Informeer ook naar de mogelijkheden voor een speciale themarondleiding over de uitzonderlijke collecties boeken, porselein, familieportretten of de tuinen. 

  Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen via sales@kasteelduivenvoorde.nl of 071-5623784.

  Tickets

  Via de webshop
  Om zeker te zijn van uw deelname aan de rondleiding koopt u uw tickets eenvoudig vooraf in onze webshop. Na betaling (iDEAL) worden de tickets (in pdf) naar uw e-mail gestuurd. U kunt deze tickets printen of op uw smartphone tonen aan de entree van het kasteel. Mocht u ondanks een succesvolle betaling geen tickets hebben ontvangen kijk dan even in uw spamfolder of ongewenste post.

  Mocht u ondanks een succesvolle betaling geen tickets hebben ontvangen kijk dan even in uw spamfolder of ongewenste post. Voor deze activiteit kunt u geen gebruik maken van een museumkaart, ICOM-kaart of andere kortingskaart. 

  Tarieven

  Volwassene € 13,50
  Kind 5 t/m 17 jaar  € 6,50
  Kind 0 t/m 4 jaar € 0,-

  Activiteiten

  Gedurende het jaar worden er diverse activiteiten georganiseerd.
  Bekijk het overzicht. 


  Als u het kasteel na de rondleiding nog eens op uw eigen tempo wilt bezoeken, dient u hiervoor óók een ticket aan te schaffen. Dit kan in onze webshop

  Deel deze pagina
Andere activiteiten
 • TICKETS DUIVENVOORDE
  3-12-2021

  Bezoek het huis met de gloednieuwe audiotour. De geschiedenis van 800 jaar familiehuis wordt op een heel bijzondere manier verteld door leden...

Tags