Historische parkrondleiding

Luister niet binnen, maar buiten!
 • Landgoed Duivenvoorde kent vele ‘verborgen verhalen’, die kleur geven aan de bijna achthonderd jaar bewonersgeschiedenis en adellijke wooncultuur die de buitenplaats rijk is. Van oudsher gebruikten de bewoners en eigenaren van Duivenvoorde het kasteel als zomerverblijf en het landgoed als plek om te verpozen, tot rust te komen en de natuur te beleven. Daarnaast hadden zij ook allerlei functies te vervullen in de regio als ambachtsvrouwen of hoogheemraden. Beleef deze verborgen verhalen onder leiding van een deskundige gids tijdens de historische parkrondleidingen - iedere donderdag en zondag om 14:00 uur. 

   

  De vele verhalen die het landgoed rijk is vertellen onder andere van een invloedrijke weduwe in de achttiende eeuw tot een conflict over de spoorlijn in de eeuw daarna. Daarnaast zal in de rondleiding worden ingegaan op de diverse momenten waarop de tuin werd aangepast aan de tijd, van een barokke achttiende-eeuwse stijltuin tot een Engels landschapspark van de befaamde tuinarchitect Jan David Zocher jr. Ook de historische rijtuigen, zo geliefd bij de bewoners, kunnen in deze rondleiding niet ontbreken. 

  Wilt u tijdens een wandeling door het park meer te weten komen over de boeiende, eeuwenoude geschiedenis van Duivenvoorde? Laat u dan rondleiden door een van onze deskundige gidsen; zij vertellen alles over de historie van landgoed, bewoners en de aanwezige monumenten en brengen u in verwondering over al het moois dat het landgoed rijk is.

  Info & tickets

  De rondleiding start op het voorplein van het kasteel en duurt ongeveer een uur. Uw tickets (€13,50,- p.p.) koopt u vooraf in onze webshopNa betaling (iDEAL) worden de tickets (in pdf) naar uw e-mail gestuurd. U kunt deze tickets printen of op uw smartphone tonen aan de entree van het kasteel. Mocht u ondanks een succesvolle betaling geen tickets hebben ontvangen kijk dan even in uw spamfolder of ongewenste post. Uw museumkaart*, voucher of andere kortingspas kunt u vooraf in de kasteel- en landgoedwinkel laten scannen. 

  Wilt u deze rondleiding exclusief voor uw eigen gezelschap boeken? Informeer naar de mogelijkheden via sales@kasteelduivenvoorde.nl. 

  *Het is niet mogelijk uw Museumkaart op één dag in te zetten voor zowel een reguliere kasteelrondleiding als een historische parkrondleiding. 
  Deel deze pagina
Andere activiteiten
 • Parkwandeling Herfst
  10-10-2020

  Welke paddenstoelen en mossen kun je spotten op het landgoed? Op welke plekjes moet je zoeken? Welke dieren zie je deze periode allemaal? Hoe...

 • Halloween op Duivenvoorde
  30-10-2020

  Dit jaar is Halloween op Duivenvoorde griezelig anders. Kinderen tot 10 jaar kunnen komen bibberen en sidderen van griezelige verhalen in het...

 • Kerstbomenverkoop
  5-12-2020

  Al jaren traditie: de sfeervolle verkoop van kerstbomen op het landgoed Duivenvoorde in Voorschoten. Zelf gekweekt, dus kakelvers. De verkoop...

 • Parkwandeling Winter
  19-12-2020

  Het is winter op het landgoed Duivenvoorde in Voorschoten. Samen met de gids gaat u kijken naar (kerst)bomen en ander wintergroen zoals hulst,...

Tags