Kerst op Duivenvoorde

Vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 december
 • UITVERKOCHT - Op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 december vieren wij kerst op Duivenvoorde. Tijdens dit sfeervolle evenement krijgt u de unieke kans om voor het eerst in 800 jaar de tot nu toe altijd bewoonde Zuid-vleugel van Kasteel Duivenvoorde te bezoeken.  

  Bij een knapperend haardvuur in de Marotzaal ontvangen wij u met een kop koffie, glas glühwein of warme chocolademelk. Vervolgens krijgt u onder leiding van een gids een rondleiding door de in kerstsfeer gehulde woonvertrekken van de Zuid-vleugel, die nooit eerder toegankelijk waren voor publiek. 

  Deze vleugel was tot nu toe altijd bewoond door nazaten van de eerste eigenaren. In 1226 was de eerste bewoner van het kasteel Philips van Wassenaer. Deze familielijn is nooit onderbroken geweest. Het eigendom werd voortgezet via de vrouwelijke lijn, na de familie Van Wassenaer kwam het landgoed in bezit van de familie Steengracht waarna het over ging op de laatste bewoners, de familie Schimmelpenninck van der Oye.

  Voor meer over het vertrek van de laatste bewoners, zie NRC en de video onderaan deze pagina.

  Praktische informatie

  De toegangsprijs voor dit exclusieve arrangement bedraagt € 17,50 (volwassenen) / € 12,50 (kinderen) en is inclusief ontvangst met koffie/thee, glühwein of warme chocolademelk en een exclusieve rondleiding door de Zuid-vleugel onder leiding van één van onze gidsen. Let op: u kunt hierbij geen gebruik maken van een museum- of andere kortingskaart.

  Vrijdag 13 december
  Alle tijdstippen zijn UITVERKOCHT.

  Zaterdag 14 december
  Alle tijdstippen zijn UITVERKOCHT.

  Zondag 15 december
  Alle tijdstippen zijn UITVERKOCHT.


  Video

  Benieuwd naar deze Zuid-vleugel van Kasteel Duivenvoorde? Omroep West interviewde de laatste bewoners en maakte beelden van dit momenteel nog bewoonde deel van het kasteel. 


  Klik op de afbeelding hierboven voor het interview en de beelden.

   

  Deel deze pagina