Kaarslichtrondleidingen

Vrijdag 22 en zaterdag 23 november

 • Traditiegetrouw wordt het museumseizoen op Kasteel Duivenvoorde afgesloten met sfeervolle kaarslichtrondleidingen. Op de avonden van vrijdag 22 en zaterdag 23 november zal het kasteel gehuld zijn in een romantische gloed dankzij honderden kaarsjes. Laat u rondleiden door het schitterend verlichte kasteel, ervaar de bijzondere sfeer in de historische vertrekken en geniet naderhand van een fijn mini-concert. 

  Honderden kaarsjes
  Tijdens de kaarslichtrondleidingen nemen gidsen u mee door het donkere maar sfeervol verlichte kasteel. Geniet van de bijzondere sfeer en ervaar hoe het vroeger tijdens donkere herfst- en winteravonden voor de bewoners moet zijn geweest. De eeuwenoude en karakteristieke kasteelkamers die, terwijl de nacht valt, voor even gehuld zijn in een flikkerend, mystiek licht van honderden kaarsjes – intiem en sfeervol.

  De rondleiding eindigt in de Eetkamer waar u kunt u genieten van een mini-concert (onder voorbehoud) alvorens u in de schitterende 18de-eeuwse Marotzaal nog een consumptie in ontvangst mag nemen. 

  Afsluiting museumseizoen op Duivenvoorde
  De kaarslichtrondleidingen vormen de afsluiting van het museumseizoen op Kasteel Duivenvoorde. Het kasteel en de tentoonstelling zijn dit jaar nog t/m 27 oktober te bezoeken. Het park blijft wel het hele jaar open voor het publiek.

  Producten van het landgoed
  Op de avonden van de kaarslichtrondleidingen zullen er verschillende producten uit onze museum- en landgoedwinkel in de Marotzaal verkocht worden. Denk hierbij aan glühweingelei, dennensiroop, appeltaartjam en appelkweepeergelei; allemaal van landgoed Duivenvoorde. Ook zullen er boeken uit de winkel verkocht worden. De Marotzaal bezoekt u aan het einde van uw kaarslichtrondleiding.

  Groepen
  Wij bieden de mogelijkheid om exclusief met uw gezelschap in een aparte groep rondgeleid te worden. Een originele avond voor een personeelsuitje, vriendenclub of familie-activiteit. Een unieke kans om het kasteel met uw gezelschap bij nacht te bezoeken! Ook leuk in combinatie met een diner bij de Hof van Duivenvoorde. Voor de mogelijkheden neemt u contact met ons op via activiteiten@kasteelduivenvoorde.nl of 071 56 23 783.

  Dineren bij de Hof van Duivenvoorde
  Voorafgaand aan de kaarslichtrondleidingen kunt u dineren in de Hof van Duivenvoorde. Het gaat om een 3-gangen-verrassingsdiner op zowel 22 als 23 november om 18:00. Het diner duurt tot 19:45 uur en is alléén mogelijk bij de rondleidingen van 20:00, 20:15 en 20:30 uur. Voor het 3-gangendiner betaalt u €34,95 (exclusief rondleiding en u kunt alleen betalen per pin). Reserveren voor het diner kan uitsluitend via de Hof van Duivenvoorde: 071-3030630. Tickets voor de rondleidingen bestelt u apart via onze webshop.

  Tickets

  De kaarslichtrondleidingen vinden plaats op de avonden van vrijdag 22 en zaterdag 23 november. Vanaf 19:00 uur start er ieder kwartier een nieuwe rondleiding, met om 22:00 uur de laatste rondleiding. Kaarten koopt u vooraf in onze webshop.

  Tarieven
  Volwassenen                       €17,50
  Kinderen t/m 16 jaar           €12,50

  Deel deze pagina