Duivenvoorde in kerstsfeer

Zaterdag 15 en zondag 16 december

 • Op zaterdag 15 en zondag 16 december zijn kasteel en landgoed Duivenvoorde omgetoverd in kerstsfeer. 
  Op het landgoed vindt een gezellige intieme kerstmarkt plaats met 17 verschillende kerstkramen en in het kasteel staan prachtige kerstbomen en fonkelende decoraties; een waar kerstsprookje voor jong en oud!

  Sfeervolle kerstmarkt
  Bezoek in het kasteelpark de knusse en kleinschalige kerstmarkt met houten chalets en sfeervolle kerstverlichting terwijl u naar vrolijke kerstdeuntjes of sprankelende kerstliederen luistert. Op de kerstmarkt vindt u bijzondere en ambachtelijk-regionale producten (voor het overzicht van de standhouders kijkt u onderaan op deze pagina) en kunt u genieten van heerlijke, warme (kerst)versnaperingen. Alles is aanwezig voor het ultieme kerstgevoel!  

  Rondleidingen
  Laat u rondleiden door het volledig in kerstsferen omgetoverde kasteel. Op beide dagen start er ieder half uur een nieuwe rondleiding (hiervoor koopt u aparte tickets in de webshop). Bewonder de prachtige kerstbomen en schitterende decoraties door het hele kasteel en kijk uw ogen uit. Liever het landgoed ontdekken? Download onze gratis app 'Buiten op Duivenvoorde' en laat u buiten door onze virtuele gids rondleiden!

  Kerstbomenverkoop
  Al jaren traditie: de sfeervolle verkoop van kerstbomen op het landgoed (dit jaar vanaf zaterdag 1 december). Zelf gekweekt, dus kakelvers. Ook hulst, maretak en ander kerstgroen uit eigen park is per bosje verkrijgbaar. U mag de boom zelf uitgraven (leuk voor kinderen!) maar wij hebben ook mooie volle, grote bomen met gezaagde voet. 

  Leuk voor kinderen
  Ook voor kinderen is er weer veel leuks te doen op Duivenvoorde. Zo wordt er speciaal voor de jongste bezoekers ieder uur een kerstverhaal voorgelezen in de Eetkamer. Daarnaast kunnen ze marshmallows roosteren boven een kampvuurtje en mogen ze, met kerstgroen van het landgoed, hun eigen kerststukje maken (gratis als je je eigen bakje meeneemt). Uiteraard zijn de rondleidingen ook voor kinderen erg leuk. En wie weet komen ze de kerstman nog wel tegen op het landgoed!

  Muzikale programmering
  Op beide dagen is er livemuziek buiten op de kerstmarkt. Op zaterdag speelt The Dickens Christmas Band van Muziekvereniging Haaglanden, en op zondag Full Voice en het Charles Dickensorkest van Muziekvereniging Laurentius Voorschoten. 

  Praktische info

  Duivenvoorde in kerstsfeer vindt plaats op zaterdag 15 en zondag 16 december van 12:00 tot 17:00 uur. 
  - Koopt u een ticket voor een kasteelrondleiding? Dan krijgt u met uw ticket naast het kasteel óók toegang tot de kerstmarkt (hiervoor hoeft u dus geen apart ticket te kopen).
  - Koopt u een ticket voor alleen de kerstmarkt? Dan heeft u alleen toegang tot de benedenverdieping van het kasteel.
  - Let bij het bestellen van de tickets goed op de toelichting boven de keuzevakjes. Voor alleen de kerstmarkt selecteert u het tijdstip 12:00 - 17:00 uur, en voor een rondleiding inclusief kerstmarkt selecteert u het gewenste tijdstip van de rondleiding.

  Entreeprijzen
  Ticket kerstmarkt voor volwassenen en kinderen (v.a. 4 jaar): €2,50
  Ticket kerstmarkt kinderen t/m 3 jaar: gratis 

  Ticket rondleiding kasteel volwassenen (incl. kerstmarkt): €17,50
  Ticket rondleiding kasteel kinderen t/m 16 jaar (incl. kerstmarkt): €12,50 

  Let op: aangeschafte tickets kunnen niet worden geretourneerd. Restitutie van het aankoopbedrag is niet mogelijk. 

   

     


  Standhouders

  De deelnemers aan de kerstmarkt op landgoed Duivenvoorde zijn geselecteerd op hun aanbod van ambachtelijk-regionale producten. Let op: bij de meeste standhouders kunt u alleen contant betalen. 

  - Veldhoeve Zuivel, zuivelproducten
  - WOBS, Warm on Bikes, fietswanten van gerecycled plastic in diverse kleuren en prints
  - Scott van der Reijden, zelf gemaakte kerstkaarten
  - Carlijn Luchsinger, kersttakken en kerstkransen
  - Aluna, sieraden van bijzondere mineralen
  - Liefstejurkje, verkleedkleren voor kinderen
  - Kwekerijtje ’De Kwakel’, jams, gelei, honing
  - De Houterij Plaque, zelfgemaakte snijplanken en serveerplanken & E. Verseveldt met kerstdecoraties
  - LeukbijLiek, kinderartikelen, kerstballen, kerstsokken
  - Tdecosfeer, biologische kaarsen en interieurartikelen
  - Tdecosfeer, op kerst gerichte lifestyle artikelen
  - Crooked Spider, ambachtelijk gebrouwen bier
  - Chateau deux filles, wijn uit Voorschoten
  - Mevrouw Baktaart, taarten en bakaccessoires
  - Beaufleur, leren tassen
  - Mallegrietje, kerstversiering (alleen op zaterdag)
  - Bonsecco, biologische olijfolie uit Toscane (alleen op zaterdag)
  - Meike van der Does, handgemaakte sieraden van recycled materiaal (alleen op zondag)
  - Zuyver Pure Organic Skin Food, Huidverzorgingsproducten op basis van biologische ingrediënten (alleen op zondag)

  Deel deze pagina
Duivenvoorde in kerstsfeer
Alleen tickets kerstmarkt: 12:00 - 17:00 uur. Voor een rondleiding dient u een gewenst tijdstip te selecteren VANAF 12:30 uur. Een ticket voor de rondleiding is inclusief toegang voor de kerstmarkt. LET OP: Na 24 uur geen e-mail met ticket ontvangen? Controleer dan uw spamfilter of de map 'ongewenste post'.

Uitverkocht
Andere activiteiten
 • Doorlopende kasteelrondleiding
  21-5-2019

  Tijdens het museumseizoen verzorgen onze deskundige gidsen iedere dinsdag t/m zondag om 14.00 uur en 15.30 uur rondleidingen door de tentoonstelling...

 • Vleermuizen spotten
  23-5-2019

  Ontdek op donderdagavond 23 mei meer over het leven van vleermuizen op Landgoed Duivenvoorde. Samen met een expert gaat u op onderzoek uit in...

 • Kasteelconcert: Eva Stegeman e.a.
  28-5-2019

  De Kunstkring Duivenvoorde verzorgt al meer dan 35 jaar zomeravondconcerten in de Daniel Marotzaal van Kasteel Duivenvoorde te Voorschoten. De...

 • Dag van het kasteel
  10-6-2019

  Kasteel Duivenvoorde opent de poorten op maandag 10 juni, Tweede Pinksterdag, en heet alle ridders en prinsessen van harte welkom tijdens de...

 • Workshop wildplukken - zomer
  15-6-2019

  Dit jaar verzorgt de Shinrin Yoku Academy workshops wildplukken op landgoed Duivenvoorde. Deze workshop is er voor iedereen die het leuk vindt...

 • Vaderdag
  16-6-2019

  Je vader dit jaar met Vaderdag verrassen met een leuk uitje? Kom gezellig naar Duivenvoorde. Met ieder uur een rondleiding door het kasteel en...