Duivenvoorde in kerstsfeer

Zaterdag 16 en zondag 17 december
 • Op zaterdag 16 en zondag 17 december vindt op Kasteel Duivenvoorde het sfeervolle en authentieke kerstevenement Duivenvoorde in kerstsfeer plaats. Zowel het landgoed als het kasteel worden met prachtige kerstbomen, een knusse kerstmarkt en fonkelende kerstdecoraties omgetoverd tot een waar kerstsprookje met activiteiten voor jong en oud. 

  Bezoek in het kasteelpark de knusse en kleinschalige kerstmarkt met houten chalets en sfeervolle kerstverlichting, maak een winterse wandeling over het adellijk landgoed en geniet van heerlijke, warme (kerst)versnaperingen terwijl u naar vrolijke kerstdeuntjes of sprankelende kerstliederen luistert. Binnen kunt u zich opwarmen en laten rondleiden door het historische en volledig in kerstsferen omgetoverde kasteel. 

  Knusse kerstmarkt
  De gezellige kerstmarkt buiten wordt opgesteld bij de noordvleugel van het kasteel rondom een schitterende kerstboom. Heerlijke etensgeuren, warme versnaperingen (catering door Hof van Duivenvoorde), vrolijke kerstliederen, sfeervolle kerstverlichting en een gemoedelijke sfeer: alles is aanwezig voor het ultieme kerstgevoel. 

  Rondleidingen
  Laat u rondleiden door het volledig in kerstsferen omgetoverde kasteel. Op beide dagen start er ieder half uur een nieuwe rondleiding. Bewonder de prachtige kerstbomen en schitterende decoraties door het hele kasteel en kijk uw ogen uit. Let op: de rondleidingen zijn helemaal uitverkocht!

  Kerstbomenverkoop
  Al jaren traditie: de sfeervolle verkoop van kerstbomen op het landgoed (dit jaar vanaf wo. 6 december). Zelf gekweekt, dus kakelvers. Ook hulst, maretak en ander kerstgroen uit eigen park is per bosje verkrijgbaar. En, extra leuk voor de kinderen, u mag de boom zelf uitgraven! Spades en kruiwagens zijn op het landgoed aanwezig. Neem wel zelf handschoenen en eventueel laarzen mee.

  Leuk voor kinderen
  Ook voor kinderen is er weer veel leuks te doen op Duivenvoorde. Zo wordt er speciaal voor de jongste bezoekers ieder uur een kerstverhaal voorgelezen in de Eetkamer. Daarnaast kunnen kinderen aan de slag met kerstgroen om een mooi kerststukje te maken (tegen een kleine vergoeding). Neem hiervoor zelf een mooi bakje mee. Uiteraard zijn ook de rondleidingen ook voor kinderen erg leuk. En wie weet komen ze de kerstman nog wel tegen op het landgoed!

  Muzikale programmering
  Op beide dagen is er livemuziek buiten op de kerstmarkt. Zo zingt a-capella-zanggroep Full Voice de sterren van de hemel en blaast Jachthoorn Blaasgroep Waalsdorp u met sfeervolle kerstliederen omver op zaterdag. Op zondag weten de sprankelende Christmas Chicks u met hun engelengezang zelfs op de koudste winterdagen te verwarmen en zorgt Dickensorkest van muziekvereniging Laurentius voor muzikaal vermaak.

  Praktische info

  Duivenvoorde in kerstsfeer vindt plaats op zaterdag 16 en zondag 17 december van 12:00 tot 17:00 uur. Tickets voor de kerstmarkt (incl. toegang tot Marotzaal + Eetkamer) koopt u in onze webshop of ter plekke aan de kassa (pin of contant).

  Ticket rondleiding kasteel + kerstmarkt: €15,- UITVERKOCHT
  Ticket kerstmarkt (incl. toegang Marotzaal + Eetkamer): €2,50

  Op de wachtlijst voor een rondleiding? Mail je verzoek naar activiteiten@kasteelduivenvoorde.nl!

     


  Standhouders

  De deelnemers aan de kerstmarkt op landgoed Duivenvoorde zijn geselecteerd op hun aanbod van ambachtelijk-regionale producten. Let op: bij de meeste standhouders kunt u alleen contant betalen. 

  - Scharrelslagerij Arbouw, gerechten van scharrelvlees; 
  - Château deux filles, wijn uit Voorschoten;
  - Liefstejurkje, verkleedkleren voor kinderen;
  - Crooked Spider, ambachtelijk gebrouwen bieren;
  - Geboortekubus, kinderartikelen, kerstballen, kerstsokken;
  - Meisjes van de bloemen, kersttakken en kerstkransen;
  - Tdecosfeer, biologische kaarsen en interieurartikelen;
  - Kwekerijtje ‘De Kwakel’, jams, gelei, honing;
  - Aluna, sieraden en bijzondere mineralen;
  - Zuyver pure organic skin foodhuidverzorgingsproducten op basis van biologische ingrediënten;
  Tineke Mattheus, Interieurartikelen in de sfeer van brocante;
  - WOBS, warm on bikes: fietswanten van recycled plastic n diverse kleuren en prints;
  - MuniMuni, handgemaakte tassen en sjaals uit Nepal;
  - LimoncElma, zelfgemaakte limoncello, Italiaanse costata, Italiaans kookboek (alleen op zaterdag);
  - Blauwe Storm, wol van Tesselse schapen en wolproducten (alleen op zaterdag);
  - Anne Spies, kerstversiering (alleen op zondag);
  - Scott van der Reijden, kerstkaarten (alleen op zondag).

  Deel deze pagina
Duivenvoorde in kerstsfeer
De rondleidingen zijn helemaal uitverkocht. Plekje op de wachtlijst? Mail het verzoek naar activiteiten@kasteelduivenvoorde.nl
Datum (december 2017)
M D W D V Z Z
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Andere activiteiten
 • Parkwandeling Winter
  23-12-2017

  Het is winter op het landgoed. Samen met de gids gaat u kijken naar (kerst)bomen en ander wintergroen zoals hulst, maretak, taxus en klimop....

 • Van Froberger tot Bach
  14-1-2018

  Van Froberger tot Bach Zij is een sterleerling van Piërre Hantaï. Haar cd’s worden overladen met prijzen. Maude Gratton is een van de boeiendste...

 • Phantasia Musica - Vioolmuziek uit de zeventiende eeuw
  22-4-2018

  In de zeventiende eeuw gingen componisten steeds uitbundiger experimenteren met instrumentale muziek. Ze wilden in hun sonates en fantasieën...