Duivenvoorde in kerstsfeer

Zaterdag 16 en zondag 17 december

 • - Let op: tickets voor de kerstmarkt (betalen met pin) zijn alleen nog verkrijgbaar ter plekke bij de entree in het park! -

  Op zaterdag 16 en zondag 17 december vindt op Kasteel Duivenvoorde het sfeervolle en authentieke kerstevenement Duivenvoorde in kerstsfeer plaats. Zowel het landgoed als het kasteel worden met prachtige kerstbomen, een knusse kerstmarkt en fonkelende kerstdecoraties omgetoverd tot een waar kerstsprookje met activiteiten voor jong en oud. 

  Bezoek in het kasteelpark de knusse en kleinschalige kerstmarkt met houten chalets en sfeervolle kerstverlichting, maak een winterse wandeling over het adellijk landgoed en geniet van heerlijke, warme (kerst)versnaperingen terwijl u naar vrolijke kerstdeuntjes of sprankelende kerstliederen luistert. Binnen kunt u zich opwarmen en laten rondleiden door het historische en volledig in kerstsferen omgetoverde kasteel. 

  Knusse kerstmarkt
  De gezellige kerstmarkt buiten wordt opgesteld bij de noordvleugel van het kasteel rondom een schitterende kerstboom. Heerlijke etensgeuren, warme versnaperingen (catering door Hof van Duivenvoorde), vrolijke kerstliederen, sfeervolle kerstverlichting en een gemoedelijke sfeer: alles is aanwezig voor het ultieme kerstgevoel. 

  Rondleidingen
  Laat u rondleiden door het volledig in kerstsferen omgetoverde kasteel. Op beide dagen start er ieder half uur een nieuwe rondleiding. Bewonder de prachtige kerstbomen en schitterende decoraties door het hele kasteel en kijk uw ogen uit. Let op: de rondleidingen zijn helemaal uitverkocht!

  Kerstbomenverkoop
  Al jaren traditie: de sfeervolle verkoop van kerstbomen op het landgoed (dit jaar vanaf wo. 6 december). Zelf gekweekt, dus kakelvers. Ook hulst, maretak en ander kerstgroen uit eigen park is per bosje verkrijgbaar. En, extra leuk voor de kinderen, u mag de boom zelf uitgraven! Spades en kruiwagens zijn op het landgoed aanwezig. Neem wel zelf handschoenen en eventueel laarzen mee.

  Leuk voor kinderen
  Ook voor kinderen is er weer veel leuks te doen op Duivenvoorde. Zo wordt er speciaal voor de jongste bezoekers ieder uur een kerstverhaal voorgelezen in de Eetkamer. Daarnaast kunnen kinderen aan de slag met kerstgroen om een mooi kerststukje te maken (tegen een kleine vergoeding). Neem hiervoor zelf een mooi bakje mee. Uiteraard zijn ook de rondleidingen ook voor kinderen erg leuk. En wie weet komen ze de kerstman nog wel tegen op het landgoed!

  Muzikale programmering
  Op beide dagen is er livemuziek buiten op de kerstmarkt. Zo zingt a-capella-zanggroep Full Voice de sterren van de hemel en blaast Jachthoorn Blaasgroep Waalsdorp u met sfeervolle kerstliederen omver op zaterdag. Op zondag weten de sprankelende Christmas Chicks u met hun engelengezang zelfs op de koudste winterdagen te verwarmen en zorgt Dickensorkest van muziekvereniging Laurentius voor muzikaal vermaak.

  Praktische info

  Duivenvoorde in kerstsfeer vindt plaats op zaterdag 16 en zondag 17 december van 12:00 tot 17:00 uur. 

  Ticket rondleiding kasteel + kerstmarkt: €15,- UITVERKOCHT
  Ticket kerstmarkt (incl. toegang Marotzaal + Eetkamer): €2,50 --> alleen nog verkrijgbaar ter plekke bij de entree in het park (pin).

     


  Standhouders

  De deelnemers aan de kerstmarkt op landgoed Duivenvoorde zijn geselecteerd op hun aanbod van ambachtelijk-regionale producten. Let op: bij de meeste standhouders kunt u alleen contant betalen. 

  - Scharrelslagerij Arbouw, gerechten van scharrelvlees; 
  - Château deux filles, wijn uit Voorschoten;
  - Liefstejurkje, verkleedkleren voor kinderen;
  - Crooked Spider, ambachtelijk gebrouwen bieren;
  - Geboortekubus, kinderartikelen, kerstballen, kerstsokken;
  - Meisjes van de bloemen, kersttakken en kerstkransen;
  - Tdecosfeer, biologische kaarsen en interieurartikelen;
  - Kwekerijtje ‘De Kwakel’, jams, gelei, honing;
  - Aluna, sieraden en bijzondere mineralen;
  - Zuyver pure organic skin foodhuidverzorgingsproducten op basis van biologische ingrediënten;
  Tineke Mattheus, Interieurartikelen in de sfeer van brocante;
  - WOBS, warm on bikes: fietswanten van recycled plastic n diverse kleuren en prints;
  - MuniMuni, handgemaakte tassen en sjaals uit Nepal;
  - LimoncElma, zelfgemaakte limoncello, Italiaanse costata, Italiaans kookboek (alleen op zaterdag);
  - Blauwe Storm, wol van Tesselse schapen en wolproducten (alleen op zaterdag);
  - Anne Spies, kerstversiering (alleen op zondag);
  - Scott van der Reijden, kerstkaarten (alleen op zondag).

  Deel deze pagina
Duivenvoorde in kerstsfeer
Alleen tickets kerstmarkt: 12:00 - 17:00 uur. Voor een rondleiding dient u een gewenst tijdstip te selecteren VANAF 12:30 uur. Een ticket voor de rondleiding is inclusief toegang voor de kerstmarkt. LET OP: Na 24 uur geen e-mail met ticket ontvangen? Controleer dan uw spamfilter of de map 'ongewenste post'.

Uitverkocht
Datum (december 2018)
M D W D V Z Z
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Andere activiteiten
 • Winterwandeling
  12-12-2018

  Op woensdag 12 december gaat IVN-natuurgids Ria Hoogstraat op stap in de natuur. Het is bijna winter op landgoed Duivenvoorde in Voorschoten....

 • Duivenvoorde in kerstsfeer
  15-12-2018

  Op zaterdag 15 en zondag 16 december vindt op Kasteel Duivenvoorde het sfeervolle en authentieke kerstevenement ‘Duivenvoorde in kerstsfeer’...

 • Parkwandeling Winter
  22-12-2018

  Het is winter op het landgoed Duivenvoorde in Voorschoten. Samen met de gids gaat u kijken naar (kerst)bomen en ander wintergroen zoals hulst,...